Daily Convenience Center Stadshart Zoetermeer

27.292 m2

Vloeroppervlakte

Energielabel A

Duurzaamheid

831

Aantal parkeerplaatsen

Daily Convenience Center Stadshart Zoetermeer

Centrum
Zoetermeer

Stadshart Oost, gelegen in het stadscentrum van Zoetermeer, betreft een binnenstedelijk mixed-use asset met een 17.000 m² overdekt winkelcentrum, drie winkelstrips bestaande uit circa 6.500 m² en 831 parkeerplaatsen met een gedeeld eigendom (45%) in vier parkeergarages. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een woontoren te ontwikkelen. 

 

Stadshart Zoetermeer heeft een lange historie en een uitstekende reputatie in het verzorgingsgebied. Met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar is Stadshart Zoetermeer het grootste en belangrijkste winkelcentrum van de stad. Het biedt een mix van niet-dagelijkse winkels, enkele supermarkten, restaurants, kantoren en woningen. Ankerhuurders zijn onder meer Action, Xenos, Zeeman, Douglas en Holland & Barrett.

 

Met de aankoop van Stadshart Oost breidt PingProperties haar convenience retail portefeuille verder uit. PingProperties gelooft in de kracht van (wijk)winkelcentra waar middels actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is.

 

Transformatie overdekt winkelcentrum – Daily Plaza
PingProperties zal de 13.000 m² overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer transformeren naar een daily convenience center onder de naam: Stadshart Daily Plaza.

Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum binnen Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden. Als anchor tenant komt supermarkt DIRK in de ruimte van de voormalige V&D.

 

Door het toevoegen van aanverwante (winkel)formules op de supermarkt zal het Daily Plaza concept worden versterkt. Van supermarkt, drogisterij tot bakker, speelgoedwinkel en onmisbare basic aanbieders. Daarbij zal een essentiële nieuwe toegangsverbinding worden gemaakt tussen de winkelniveaus middels een tapis roulant (naast de bestaande roltrappen en liften) en een nieuwe parkeergarage worden toegevoegd speciaal voor bezoekers van Daily Plaza.

 

Dit wordt de plek voor alle dagelijkse benodigdheden onder 1 dak.

Lees meer op stadshartdailyplaza.nl

 

Ontwikkeling Woontoren
Een unieke ontwikkelingslocatie midden in het Stadshart van Zoetermeer, ter plaatse van de voormalige V&D locatie. De ontwikkellocatie biedt de mogelijkheid voor een woontoren van 70 meter hoogte en 21.000 m² b.v.o. Dit geeft mogelijkheid om 200-225 woningen toe te voegen aan de binnenstad van Zoetermeer.

 

De omzetting van het geldende bestemmingsplan om een woontoren mogelijk te maken is bekrachtigd in de Visie Binnenstad 2040 die is vastgesteld door de Gemeente Zoetermeer. De visie Binnenstad 2040 behelst onder andere de belangrijke opgave t.a.v. de toevoeging van 2.000 woningen en geeft tegelijkertijd richting aan de gewenste hogere kwaliteit van de binnenstad.

Huurder(s)
Multi-tenant (57 huurders), o.a.
Douglas
Bristol
CASA
Zeeman
Action

Sector
Convenience center
Status
In portefeuille

PingProperties Daily Convenience Center Fund IV

Investeerders
1

Status
In portefeuille

Track Record

2022

Oprichting
Aankoop Stadshart Oost, Zoetermeer
Verkoop 48 appartementen aan Grouwels

 

2023

Verlenging huurovereenkomsten (langjarig) met Douglas, Intertoys, Blokker
Omgevingsvergunning verkregen, verbouwing overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer naar Daily Plaza
Nieuwe huurovereenkomst met Dirk, Dirck3 slijterij en Pet’s Place

2024

Aanneemovereenkomst getekend met Van Wijnen voor de herontwikkeling van de overdekte winkelpassage van Stadshart Zoetermeer
Nieuwe huurovereenkomst met Trekpleister

Bekijk ook

Alle investments