Teijin Aramid hoofdkantoor

22.769 m2

Vloeroppervlakte

Energielabel A

Duurzaamheid

225

Aantal parkeerplaatsen

Teijin Aramid hoofdkantoor

Velperweg 76
Arnhem

 

Vernieuwbouw: van laboratorium tot hoogwaardig kantoorgebouw

Voormalig laboratorium- en onderzoekgebouw is herontwikkeld tot modern en duurzaam hoofdkantoor voor kunstvezelfabrikant Teijin Aramid. Het gebouw is gelegen aan de Tivolilaan 50, Arnhem op het voormalige AkzoNobel – ENKA terrein. De transformatie van het gebouw is onderdeel van een grootschalig binnenstedelijk gebiedsontwikkeling waarbij het gehele terrein de komende jaren wordt herontwikkeld tot multifunctioneel gebied waar wonen, werken en onderwijs samenkomen.

 

 

In 2012 kocht PingProperties een deel van het terrein met 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen. Begin 2019 rondde PingProperties de onderhandelingen af met bestaande en nieuwe huurders door het sluiten van langjarige huurovereenkomsten. Voor Teijin Aramid betrof dit een huurovereenkomst voor diverse gebouwen met in totaal 22.769 m². Dit vormde het startsein voor de herontwikkeling van het oude leegstaand laboratoriumgebouw tot nieuw hoofdkantoor.

 

 

PingProperties maakt een blijvend verschil door een langdurig leegstaand gebouw te transformeren tot een toekomstbestendig en duurzaam hoofdkantoor. Het sluiten van langjarige huurovereenkomsten met de huurder zorgt voor continuïteit en een zeer stabiele huurderssituatie. Tevens sluit de herontwikkeling aan bij de ambitie van operational excellence van Teijin Aramid door de situering van het kantoor naast hun research faciliteiten.

 
“In de ontwikkeling van het terrein zijn er meerdere spelers: AkzoNobel, Nouryon, ROC RijnIJssel en Teijin Aramid. We zijn afhankelijk van elkaar en hebben tegelijkertijd allemaal onze eigen wensen en eisen. Ping is daarin een uitstekende accelerator. Deze zeer complexe stoelendans is uitstekend begeleid/gefaciliteerd door de professionals van Ping.”
Gert Frederiks, voormalig president & CEO Teijin Aramid
 

 

Ontwikkeling
Het gebouw van circa 6.000 m² groot, gelegen nabij het spoor tussen Arnhem en Zutphen, is thans getransformeerd tot duurzaam wereldwijd hoofdkantoor voor Teijin Aramid. Het gebouw is uitgerust met hoogwaardige klimaatinstallaties en duurzaamheidsvoorzieningen. De herontwikkeling van het pand omvatte een gedeeltelijke sloop van het gebouw, asbestsanering en het aanbrengen van een architectonische gevel. Deze gevel geeft het pand niet alleen de uitstraling die past bij een hedendaags internationaal hoofdkantoor, maar minimaliseert eveneens het energieverbruik. Om de transformatie compleet te maken heeft het pand een nieuw afbouwpakket gekregen dat volledig in samenwerking met huurder Teijin Aramid is vormgegeven. 

Huurder(s)
Teijin Aramid
Sector
Kantoor en bedrijfsruimte

Status
Verkocht

Track Record

2012

Oprichting 

Aankoop hoofdkantoor, bedrijfsruimten, gronden AkzoNobel en Teijin Aramid van AkzoNobel middels een sale & lease back

Acquisitie financiering met Berlin Hyp

2017

Aankoop grond en parkeerterrein

Verkoop deel grond aan woningontwikkelaar BPD/KlokGroep

 

2018

Verkoop twee gebouwen aan ROC Rijn IJssel

Nieuwe verhuurovereenkomst (langjarig) ROC Rijn IJssel – 15.134 m2 

2019

Nieuwe verhuurovereenkomst (langjarig) Teijin Aramid – 22.769 m2 

Twee financieringen met NIBC inclusief bouwfinanciering

Start bouw voor herontwikkeling hoofdkantoor Teijin Aramid

2020

Start bouw campus, omgevingsvergunning onherroepelijk

Oplevering nieuwe hoofdkantoor Teijin Aramid

2022

Management overdracht
Beëindigd

Bekijk ook

Alle investments